1917-2007 >

La Revolució Russa 90 anys després

El 25 d'octubre de 1917, tot just ara fa 90 anys, el poble rus va esdevenir protagonista de la història en alçar-se contra la tirania zarista i portar per primera vegada a les classes treballadores i populars al govern d'un nou Estat Socialista, sota el crit unitari de "Pa, Pau i Terra!".

Aquell fet va convertir-se ràpidament en un símbol per als treballadors i les treballadores del món sencer en demostrar per primer cop de forma empírica que el socialisme era alguna cosa més que una utopia inabastable i que el poble podia fer-se càrrec del seu propi destí, sense necessitar mai més de les classes privilegiades que fins llavors havien esclavitzat la seva voluntat.

90 anys més tard, el rastre d'aquella revolució és present de manera silenciosa en la nostra societat contemporània: en els drets guanyats, ens els espais de democràcia forjats en la lluita inenterrumpuda durant tants segles dels pobles contra els tirans. Avui, els valors que van moure aquell poble a alçar la seva veu contra els opressors, segueixen vigents. Les injustícies del capitalisme han seguit creixent, les guerres continuen exterminant els pobles, la història la seguim escribint amb la nostra pròpia suor els desposseïts, els treballadors, la gent humil.

Avui, gairebé un segle més tard, des de la Fundació Pere Ardiaca volem homenatjar i reivindicar la gran victòria amb què vàries generacions del poble rus van obsequiar la resta de pobles, proporcionant-nos un referent, amb els seus encerts i els seus errors, a tots aquells i totes aquelles que contra la injustícia seguim exigint:

Pa, Pau i Terra!

Etiquetes de comentaris:

0 comentaris:

Publica un comentari

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Pàgina d'inici